Miért érdemes foglalni szállást a Fertő tónál? Izgalmas programok, csodás táj fogadja az ide érkezőket, unatkozni szinte lehetetlenség errefelé.

Húszezer éves sóstó

Magyarország második, legnagyobb tava és Közép-Európa harmadik, legnagyobb állóvize a Fertő tó. Nevét onnan kapta, hogy régen mocsaras terület volt. A Fertő tó egyedülálló természeti képződmény, ahol gazdag növény-és állatvilág burjánzik.

A 35 kilométer hosszan elnyúló tó egynegyede Magyarország területén húzódik, különleges, síkvidéki sóstó. Több növényfaj csakis itt honos, köszönhetően a nedves és sós talajnak. A tavat és környékét rendkívül változatos vízi madárvilág népesíti be, de a tóban is számos halfaj él.

Mit lehet csinálni a tavon és a tó körül?

A Fertő-táj a természetkedvelőknek valóságos földi mennyország. A parton a híres szürkemarhák, Przewalski-lovak legelésznek, a tavon kócsagok költenek, de megtalálhatóak itt mediterrán vagy ázsiai fajok is. A térség a Világörökség része, de madárlesen, megfigyelésen kívül aktív kikapcsolódásra is lehetőséget ad.

Népszerűek a tó körül tett kerékpártúrák, de strandolni, csónakázni is érdemes egy kellemes nyári napon. A Fertő tó keleti partjáról elmondható, hogy Európában itt van az egyik legszelesebb terület. Valóságos paradicsoma a vízi sportoknak. Kenuzás, vitorlázás, de akár a szörfözés is izgalmas időtöltés a tó szél keltette hullámain.

A szárazföldön a kerékpározás mellett a bátrabbak és gyakorlottabbak lovagolhatnak is. Gyalogosan is be lehet járni az egyes látványosságok környékét. A kis, tóparti falvak, kilátók, kastélyok,templomok és kőfejtő várják a barangolókat. Minden napra jut valami, amit fel lehet fedezni, amiben gyönyörködni lehet.

A Sára Lux Apartmanban családbarát szállást találnak a kisgyermekkel utazók. Gyertek hozzánk pihenni, kikapcsolódni és mutassátok meg a kicsiknek hazánk egyik méltán híres táját! A foglaláshoz segítséget nyújtunk, valamint válaszolunk a felmerülő kérdésekre is, ha kapcsolatba léptek velünk az egyik elérhetőségünkön.

Megosztás