A nyárligeti apartmanunkban otthonos szállást találtok, a környéken pedig csodás túraútvonalakat fedezhettek fel gyalog vagy két keréken is.

A nyári vakáció alatt el lehet indulni a látnivalók felfedezésére gyalog is, de érdemes két kerékre pattanni is. Biciklivel ugyanis gyorsabban lehet haladni és nagyobb utat tehet meg a család. A közös kerékpártúra egy új és közös élmény, ami kicsiknek és nagyoknak is emlékezetes marad.

Fogadjátok meg tanácsainkat a családi kerékpártúrához!

Az újonc bringásoknak adunk néhány tippet, amiknek a hasznosításával a kirándulás olyan lesz, amilyennek elképzelték.

  1. A kerékpározáshoz fontos a megfelelő öltözet. Természetesen nem kell mindjárt drága országúti versenyzőknek tervezett sportfelszerelést vásárolni. A fő szempont a praktikum, tehát kényelmes, de a biciklibe nem beleakadó nadrág, biztonságosan a lábon maradó cipő, a naptól, széltől védő fejfedő és világos színű, pamut, hosszabb ujjú felső ajánlott. A kicsiknek bukósisak kötelező viselet, a naptejjel pedig senki ne spóroljon! A napszemüveg is hasznos kellék, főleg akkor, ha a nappal szemben kell tekerni.
  2. Sosem szabad megfeledkezni a hidratálásról, ehhez a legtöbb kerékpáron található kulacstartót felszerelhetitek csurig töltött palackokkal. Néhány szendvics, müzli szelet sem árt, ha nem tudjátok, hol fogtok ebédelni az út során. Ez a sport egyébként is folyamatosan energiát emészt fel, fáradtan pedig biztosan nem értek célba.
  3. Hiába az egész napos tekerés, a bicikli lakatra is szükség lesz, ha megáll valahol a család egy kis nézelődésre, programozásra. A kerékpár biztonságban megvár mindenkit egy tárolóhoz kötve és lesz, ami visszavigyen titeket a szállásra.
  4. A lakatolásnál figyelni kell arra, hogy ne legyen mozdítható, amihez lakatoljátok a bringát, a lakatot pedig ne tudják lehúzni róla. A vázat és az első kereket egyszerre kell rögzíteni, így nehezebb mozdítani.

A Sára-Lux Apartman Nyárligeten vár minden vendéget, aki családdal szeretne nagyokat kirándulni és egy kedves helyen megszállni. Ide tényleg csak a legfontosabbakat kell hozni, mert minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Megosztás